Xion Audio Player

Port to cell phone

General Discussion about Xion Audio Player

Postby xonenine » April 8th, 2009, 1:13 am

Is it possible to port the portable Xion to a cell phone? I realize it's just an exercise, but I enjoy trying new things, and lately I am fooling w/ the cell. :)

edit:that wasn't real smart to think about, now I have to make a few cell phone wallpapers of Xion skins.
User avatar
xonenine
Xion Freak
 
Posts: 873
Joined: February 8th, 2008, 1:29 pm
Location: NY

Postby logokas » April 8th, 2009, 2:26 am

-Insert Picard facepalm here-
I shoot and ask questions later.

Take no offense of it.
User avatar
logokas
Xion Addict
 
Posts: 668
Joined: February 25th, 2008, 8:44 am
Location: Estonia

Postby xonenine » April 8th, 2009, 3:26 am

hehe, funny! :) I 'spose I should have said, can an app like it be written?
User avatar
xonenine
Xion Freak
 
Posts: 873
Joined: February 8th, 2008, 1:29 pm
Location: NY

Postby xonenine » April 8th, 2009, 1:01 pm

User avatar
xonenine
Xion Freak
 
Posts: 873
Joined: February 8th, 2008, 1:29 pm
Location: NY

Postby lewa » October 8th, 2009, 10:10 am

Xion, at the moment, takes a lot of CPU power. Cell phone CPU's have a small, small fraction of the power of a computers (0.1gHz I beleive in a decent phone).
Can a program LIKE xion be made for a phone? Yes. But low features.
On my Palm Centro, there's a program called PTunes which is a simple yet skinnable media player. But NOTHING close to Xion.

Would be awesome to have it on a phone though :D
User avatar
lewa
Xion Supporter
 
Posts: 42
Joined: October 3rd, 2009, 3:59 am

Postby Cliff Cawley » October 9th, 2009, 8:57 am

Would controlling Xion on your PC from your phone suffice? :D

Cliff :)
Cliff Cawley
Creator of Xion
r2 Studios
http://www.r2.com.au
http://xion.r2.com.au
User avatar
Cliff Cawley
Creator of Xion
 
Posts: 1955
Joined: September 3rd, 2006, 11:33 am
Location: Brisbane, Australia

Postby xonenine » October 15th, 2009, 10:27 am

That would be kinda funny, using the cell/bluetooth as a remote, and when you think of sitting across the room and doing it, it starts to sound less funny and more like a neat idea... :)
User avatar
xonenine
Xion Freak
 
Posts: 873
Joined: February 8th, 2008, 1:29 pm
Location: NY

Postby Cliff Cawley » October 15th, 2009, 10:40 am

I was think more of using Wifi and HTML.

So you could control Xion from a web browser somewhere else, be it on your phone, your Wii or any other web enabled device. Its essentially the epitome of laziness :D

Cliff :)
Cliff Cawley
Creator of Xion
r2 Studios
http://www.r2.com.au
http://xion.r2.com.au
User avatar
Cliff Cawley
Creator of Xion
 
Posts: 1955
Joined: September 3rd, 2006, 11:33 am
Location: Brisbane, Australia

Postby djinn2 » October 15th, 2009, 11:16 am

I've controlled Xion via bluetooth occasionally from my mobile. I use a remote control application from my phone that utilizes HID profiles to interact with software on the PC. The software maps the keys of the mobile to commands on the PC customised for each program I want to use.

You can use addons like FoxyTunes to control media players via Firefox on the same PC, not sure if you can do it over a network but I'm sure that it'd be reasonably straightforward.
djinn2
Xion Admirer
 
Posts: 203
Joined: October 4th, 2006, 11:47 am
Location: UK

Postby xonenine » October 15th, 2009, 1:27 pm

Im really glad you mentioned HID djinn. I got busy and never looked at my bluetooth device much or the software (it's called BlueSoleil).I looked and it has the features you describe so I'll enjoy assigning some keys and fool with it some more. Thanks! :)
User avatar
xonenine
Xion Freak
 
Posts: 873
Joined: February 8th, 2008, 1:29 pm
Location: NY

Postby WinstonGFX » October 17th, 2009, 4:28 am

Yeah, I have a bluetooth remote that I use to control either Xion or Winamp. It's really nice if you're listening to music while laying down or something like that.
User avatar
WinstonGFX
Xion Admirer
 
Posts: 161
Joined: March 3rd, 2007, 6:47 pm
Location: Philadelphia, PA and New Jersey

Postby xonenine » October 26th, 2009, 4:12 pm

Well, Foxy Tunes doesn't show me Xion as an option, although I had to drag this out, seein it was supported, hehe...
Image

I will look for another version of Foxy. :)
User avatar
xonenine
Xion Freak
 
Posts: 873
Joined: February 8th, 2008, 1:29 pm
Location: NY

Postby djinn2 » October 26th, 2009, 9:47 pm

You have to use one of the generic setups to get Xion to work with FoxyTunes. I think you need to launch Xion first cos Foxy won't start it up itself. The play controls work fine though.
djinn2
Xion Admirer
 
Posts: 203
Joined: October 4th, 2006, 11:47 am
Location: UK

Return to General Xion Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests