Xion Audio Player

Some freaky stuff in Win7 64bit

Discuss potential bugs with other users or try to find out a solution to an existing bug

Postby SLoB » April 16th, 2011, 8:08 pm

There is deffo some wierd stuff going on in win7 :o

Installed new sound card drivers Xonar D2X and now Xion doesn't want to play anything (even after double checking the output) :cry:
Animations that were working ok have now stopped.
Default Xion install.

Going to reinstall and see if it starts working again. Will report back
User avatar
SLoB
Xion Junkie
 
Posts: 1340
Joined: September 11th, 2006, 9:21 pm
Location: UK

Postby SLoB » April 17th, 2011, 1:38 am

DOH #-o :evil: XION not worky now after re-install and everytime try to play a track (format irrelevant) and get this error, nice and verbose eh :(
Image
User avatar
SLoB
Xion Junkie
 
Posts: 1340
Joined: September 11th, 2006, 9:21 pm
Location: UK

Postby logokas » April 17th, 2011, 8:13 am

That is interesting. I plan to have a D2X one day aswell, so this could be an issue.

What does the Xion config say under Output?

Perhaps you have conflicts. Have you disabled the onboard audio?
I shoot and ask questions later.

Take no offense of it.
User avatar
logokas
Xion Addict
 
Posts: 668
Joined: February 25th, 2008, 8:44 am
Location: Estonia

Postby Cliff Cawley » April 17th, 2011, 8:09 pm

Hmm, I assume you have the latest drivers?

It may have something to do with that I've never tested it on a 7.1 setup as the most I have is 5.1.

Have you tried altering the output options and tried Software mixing instead of hardware?
Cliff Cawley
Creator of Xion
r2 Studios
http://www.r2.com.au
http://xion.r2.com.au
User avatar
Cliff Cawley
Creator of Xion
 
Posts: 1955
Joined: September 3rd, 2006, 11:33 am
Location: Brisbane, Australia

Postby SLoB » April 17th, 2011, 9:18 pm

@logokas - no conflicts, onboard disabled, speakers (asus xonar d2x audio device)

@Cliff - just switched from 32bit to 16bit and it's playing, no software mixing needed.
Put in latest drivers the other day, which, is when it stopped working. Surely the drivers wouldn't restrict 32bit output rate?
User avatar
SLoB
Xion Junkie
 
Posts: 1340
Joined: September 11th, 2006, 9:21 pm
Location: UK

Postby logokas » April 18th, 2011, 1:00 am

7.1 setups make no difference.

However i should mention that Xion started having problems at 127 when changing channels from 7.1 to stereo. It would not correctly identify how many channels are used, thus when you switch back to 7.1 from stereo, it won't send audio to those channels.

Something has changed between 127 and the earlier betas, and has made it buggy.
I shoot and ask questions later.

Take no offense of it.
User avatar
logokas
Xion Addict
 
Posts: 668
Joined: February 25th, 2008, 8:44 am
Location: Estonia

Return to Bugs (Release Build)

Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 1 guest

cron