Xion Audio Player

Xion 1.0 build 124 Beta Release

Beta Builds of Xion. These are builds that are not quite ready for Release, but need feedback and bug submissions in order to move it to Release Status

Postby Cliff Cawley » October 26th, 2009, 11:35 pm

WARNING:
This is a Beta Build. That means it has fixes and features that are NEW. It is also possible it has bugs that are NEW! If you are looking for stability, please don't expect this build to be perfectly stable. It may have issues. If on the other hand you are happy to try this build out and post any bugs back in this thread, then please do!

Download Installer Version:
r2 Studios Server -> http://www.r2.com.au/downloads/files/beta/qa-xion_v1.0b124.exe
OR
Xion Server -> http://xion.r2.com.au/download/beta/qa-xion_v1.0b124.exe

NOTE: Runtimes are now statically linked. You shouldn't need any external libraries! Let me know if it complains for you!

Changelist:
  • Fixed Window outline appearing when you show/hide taskbar button when you've minimized all windows - Thanks logokas!
  • Fixed loading of save_state data - Thanks djinn2!
  • Fixed anim_action_reset so that it correctly resets to a frame specified with startframe instead of to the first or the last frame in the set - Thanks Monkeez!
  • Fixed the inability to properly reset an animation of type 0. You can now reset type 0, 1 and 2 correctly
  • Fixed the playlist items from redrawing when they weren't visible in the active region - Thanks logokas!
  • Fixed Album art search so that wildcards work correctly and removed the search for any jpg, gif or png when no others are found. (AlbumArt search looks for folder, cover, front, AlbumArt and AlbumName(taken from tags) and searches for the jpg, gif and png files, including all variations of these names)
  • Improved the playlist search box to allow searching per word instead of as a literal string
  • Fixed the Playlist search box "Quick Search..." drawing itself when the playlist first initialised and not clearing when the search box had focus

If you find bugs specifically related to this build, please post them here instead of the Bug reporting forum. Any feedback positive or negative should also go in here, no new threads. This way all feedback, etc related to this build will be in the one place.


KNOWN ISSUES:
Still no updates for the Default skin. Haven't heard from Lance :(

ABOUT THIS BUILD:

This will be the final Beta build before the release. Still no updates from Lance on the skin side. If this build is solid then I'll make the changes to the skin myself in order to finish it off for release (i.e. remove viz buttons that aren't active, extend Album art, etc.). Hopefully he'll be able to supply me with an update in the future, most likely after the release.

Thanks to everyone who has been letting me know about the issues you've found, you've all been really helpful with preparing the build for release! As long as there are no other show stoppers such as crashes or broken functionality, I'll be releasing the next build, 125 as the public release!

Any questions or bugs related to this build should be posted here only!

Enjoy!

Cliff :)
Last edited by Cliff Cawley on October 27th, 2009, 7:59 am, edited 1 time in total.
Cliff Cawley
Creator of Xion
r2 Studios
http://www.r2.com.au
http://xion.r2.com.au
User avatar
Cliff Cawley
Creator of Xion
 
Posts: 1955
Joined: September 3rd, 2006, 11:33 am
Location: Brisbane, Australia

Postby Pixel-Z » October 27th, 2009, 2:49 am

Cliff Cawley Wrote:
Fixed the Playlist search box "Quick Search..." not registering correctly the first time it is initialized
Cliff :)


Not working here. At first playlist opening there is no "Quick Search" text but only a blank space with a text imput cursor.
User avatar
Pixel-Z
Xion Supporter
 
Posts: 20
Joined: September 2nd, 2007, 2:18 am
Location: Croatia

Postby Deathy » October 27th, 2009, 7:15 am

GG, everything is runing smoothly and fine, gg for your work!
Image
Deathy
Xion Supporter
 
Posts: 27
Joined: April 22nd, 2009, 4:29 am

Postby Cliff Cawley » October 27th, 2009, 7:52 am

Pixel-Z Wrote:
Cliff Cawley Wrote:
Fixed the Playlist search box "Quick Search..." not registering correctly the first time it is initialized
Cliff :)


Not working here. At first playlist opening there is no "Quick Search" text but only a blank space with a text imput cursor.


That's correct. That means its working. Put the focus on the song list instead and you'll see it. The original Bug was that when you'd start the first time, the Quick Search text would be there and you could start typing, adding to the Quick Search text.

I've updated the change log to make it clearer

Cliff :)
Last edited by Cliff Cawley on October 27th, 2009, 8:01 am, edited 1 time in total.
Cliff Cawley
Creator of Xion
r2 Studios
http://www.r2.com.au
http://xion.r2.com.au
User avatar
Cliff Cawley
Creator of Xion
 
Posts: 1955
Joined: September 3rd, 2006, 11:33 am
Location: Brisbane, Australia

Postby Cliff Cawley » October 27th, 2009, 7:54 am

Deathy Wrote:GG, everything is runing smoothly and fine, gg for your work!


Thanks for letting me know Deathy!

Cliff :)
Cliff Cawley
Creator of Xion
r2 Studios
http://www.r2.com.au
http://xion.r2.com.au
User avatar
Cliff Cawley
Creator of Xion
 
Posts: 1955
Joined: September 3rd, 2006, 11:33 am
Location: Brisbane, Australia

Postby davydm » October 27th, 2009, 11:16 pm

Working nicely here! I appreciate the search-by-word functionality. Also, searches are significantly faster -- I'm assuming that's ties to the changelog about not drawing items not visible in the list? Anyways, good work!

Please (I know I sound like a needy user (: ) could you add an option to clear the search parameters when hiding the playlist. For odd people like me who don't use the sub-playlisting feature of Xion, but rather use the playlist show/search as one would use a "jump to" dialog, this would be well convenient. I know it's out of line for the intended use of the playlist and the search functionality -- but it would mean a lot to me (:

Also, I might like to program a plugin (or two) for Xion. Do you have an API reference anywhere? I don't see one listed under Plugins or Help...
There is no shame in not knowing. The shame lies in not finding out. (Russian proverb)
davydm
Xion Supporter
 
Posts: 5
Joined: September 18th, 2009, 5:06 pm

Postby Cliff Cawley » October 28th, 2009, 12:14 am

davydm Wrote:Working nicely here! I appreciate the search-by-word functionality. Also, searches are significantly faster -- I'm assuming that's ties to the changelog about not drawing items not visible in the list? Anyways, good work!


The speed increase is a side effect of revisiting the search. I ended up optimizing the search code while I added support for search by word. The speedup wasn't because of the change to word for word searching, I just optimized my search algorithm.

davydm Wrote:Please (I know I sound like a needy user (: ) could you add an option to clear the search parameters when hiding the playlist. For odd people like me who don't use the sub-playlisting feature of Xion, but rather use the playlist show/search as one would use a "jump to" dialog, this would be well convenient. I know it's out of line for the intended use of the playlist and the search functionality -- but it would mean a lot to me (:


Someone else has recently requested this as well. Not sure if it was you via email, I can't remember now :( Anyway this won't be done for the release as it isn't currently intended as a 'Jump to List', but to filter the list while you have it active. I will look into a way to support both in the future though.

davydm Wrote:Also, I might like to program a plugin (or two) for Xion. Do you have an API reference anywhere? I don't see one listed under Plugins or Help...


The SDK is in Beta and can be found on the forums, however its out of date currently and will be updated after the release.

Cliff :)
Cliff Cawley
Creator of Xion
r2 Studios
http://www.r2.com.au
http://xion.r2.com.au
User avatar
Cliff Cawley
Creator of Xion
 
Posts: 1955
Joined: September 3rd, 2006, 11:33 am
Location: Brisbane, Australia

Postby Cliff Cawley » October 28th, 2009, 8:42 pm

How's everyone going with this build?

No more problems?

Cliff :)
Cliff Cawley
Creator of Xion
r2 Studios
http://www.r2.com.au
http://xion.r2.com.au
User avatar
Cliff Cawley
Creator of Xion
 
Posts: 1955
Joined: September 3rd, 2006, 11:33 am
Location: Brisbane, Australia

Postby dissonance » October 28th, 2009, 9:03 pm

Hi,
everything is working fine right now, I only found a little problem in the playlist area: I cannot add more than one directory to my playlist with a single context menu click (eg. I have to add them one by one). This happens with both the "add to xion playlist" and "play now in xion" options.
Not a big deal, but would be nice to fix this.
dissonance
Xion Supporter
 
Posts: 7
Joined: February 11th, 2009, 9:20 pm

Postby djinn2 » October 28th, 2009, 10:07 pm

I'm not getting a problem with multiple directories and/or sub-directories with windows 7 with either the "play with" or "add to" context entries.
djinn2
Xion Admirer
 
Posts: 203
Joined: October 4th, 2006, 11:47 am
Location: UK

Postby dissonance » October 28th, 2009, 10:30 pm

I'm having this problem on Windows XP with SP3. By the way, a single directory with many subdirectories works fine, the problem comes when selecting more than one dir in the same path and trying to add them by using the context menu: in this case nothing is added at all.
dissonance
Xion Supporter
 
Posts: 7
Joined: February 11th, 2009, 9:20 pm

Postby dissonance » October 28th, 2009, 10:50 pm

Again me, again context menu.. It seems to happen randomly, but sometimes the songs don't start playing when I "play now in xion" a directory in Xion. I tried to understand how to replicate this with no luck, for the very same directory sometimes works and sometimes fails to start.
And being here, can I suggest to add some bitrate info ("kbps" and "khz") to the song information?
dissonance
Xion Supporter
 
Posts: 7
Joined: February 11th, 2009, 9:20 pm

Postby logokas » October 29th, 2009, 12:24 am

All works good an proper here in overall. No idea about the above problem though, will do some tests.
I shoot and ask questions later.

Take no offense of it.
User avatar
logokas
Xion Addict
 
Posts: 668
Joined: February 25th, 2008, 8:44 am
Location: Estonia

Postby HyperCannon » October 29th, 2009, 4:39 pm

Heya Cliff!
Been I while since I came here, but I decided to try and get back into skinning again.
I hit a snag with this build on Windows 7, where the program thinks the mouseover property of the loadinterface button is the normal one. As far as I know thats the only button that does it.
Probably just me, knowing my luck lol
User avatar
HyperCannon
Xion Supporter
 
Posts: 79
Joined: October 22nd, 2006, 6:53 am
Location: New Zealand

Postby Venom » October 30th, 2009, 11:02 pm

ohh...crap...my multimedia keys still dont work :((((
Venom
Xion Supporter
 
Posts: 14
Joined: August 19th, 2009, 2:05 am
Location: Romania
Next

Return to Beta Builds

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests